EXCLUSIV | Cum își educă Paula Chirilă fiica adolescentă. Carla începe liceul la toamnă: “Nu sunt milionară, am și eu o limită”

21 08. 2024, 22:00

Paula Chirilă este fericită că fiica ei, Carla, a intrat la liceul pe care și l-a dorit, iar din toamnă va începe o nouă etapă. Actrița are o relație foarte apropiată cu fiica ei și se străduiește să țină pasul cu provocările care vin o dată cu adolescența ei. În interviul exclusiv acordat pentru CIAO.RO, vedeta Antena Stars ne-a vorbit despre modul cum o educă pe Carla, inclusiv din punct de vedere financiar, recunoscând că nimeni nu îți dă un manual de utilizare pentru meseria de părinte, pe care o învață și ea din mers.

Paula Chirilă reușește să mențină un echilibru între viața de familie și cea profesională. Chiar dacă ea și tatăl Carlei au divorțat de ani buni, s-au străduit ca puștoaica să aibă parte de o creștere armonioasă. Drept urmare, Paula reușește să jongleze între rolul de mamă și cel de prietenă pentru fata sa, pregătind-o să facă alegeri responsabile în viață. În paralel cu proiectele pe care le are în televiziune, actrița este nerăbdătoare să înceapă stagiunea la teatru, fiind angrenată în multe spectacole.

Paula Chirilă: “Carla a intrat la liceul la care și-a dorit și e super fericită”

Ce mai face fiica ta, Carla? Începe din toamnă liceul?

Carla are 14 ani, a dat capacitatea, a intrat în clasa a IX-a la liceu. A fost foarte stresantă perioada asta până a dat examenul și eu eram prinsă cu filmări, repetiții. Le-am trecut pe toate cu brio.

A intrat la liceul la care și-a dorit?

Da, a intrat la liceul unde și-a dorit și e super fericită. Ne-am mai liniștit un pic, o perioadă ne-am mai calmat. Este la uman, la științe sociale. Cine știe? Acum dacă o întrebi ( n.r. să îi calce pe urme) spune că nu vrea. Nici eu nu știam în clasa a IX-a ce o să fac după terminarea liceului. Treptat s-au cristalizat dorințele dar mai încolo înspre clasa a XII-a.

Cum e viața cu o adolescentă?

Învăț și eu treptat să mă descurc cu provocările, îmi aduc aminte de mine cum eram. Nu eram rebelă, dar nici cel mai liniștit copil. Eram așa cum sunt toți copii. Pe Carla o văd tot ca pe un copil, chiar dacă ea e domnișoară. Încerc să țin pasul cu ea și cu tot ce își dorește și cu tot ce vede în jur la ceilalți, să mențin totuși un echilibru. Nici pentru mine nu au venit toate de-a gata și cumva m-au călit așa pentru viață. Și nici nu vreau să o obișnuiesc să aibă totul așa, că în viața nu îți vin toate pe tavă, trebuie să muncești un pic pentru ele. Încerc să țin așa o balanță.

Paula Chirilă: “Nu e foarte cheltuitoare așa, că am mai încercat-o. I-am mai dat așa sume mai mari de bani”

Balanță între mama prietenă, dar și mama care trasează limite?

Da, întotdeauna am fost așa: un pic severă, un pic îngăduitoare, câte un pic din toate, că după aceea se înțelege greșit și ți se urcă în cap copilul și nu mai respectă autoritatea și așa mai departe.

Legat de banii de buzunar, îi dai săptămânal o anumită sumă? Îi suplimentezi când are nevoie?

Nu e foarte cheltuitoare așa, că am mai încercat-o. I-am mai dat așa sume mai mari de bani ca să își cumpere ce vrea, dacă are nevoie de mâncare la școală, dar îi chibzuiește bine, nu îi aruncă pe prostii. O mai sfătuiesc și eu, o învăț să facă un efort pentru ei, că banii nu o să curgă din cer. Nici la mine nu au curs. Nu sunt milionară, am și eu o limită.

Care e mai îngăduitor cu Carla, tu sau fostul soț? Știu că Marius este la Cluj.

Cred că știe cum să mă ia. Știe că dacă a plantat o sămânță, în câteva zile dă roade. Când își dorește câte ceva, la început îi zic nu, nici nu poate fi vorba, dar după câteva zile mai reconsider și ea știe lucrul acesta. De principiu cam obține ce își dorește, dar cu un pic de efort, nu îi dau din prima.

Paula Chirilă: “Învăț și eu să fiu părinte. Nu te naști învățat, nu îți dă nimeni un manual de utilizare”

 Ca să conștientizeze că îi faci o favoare.

Exact. O mai pun să facă niște lucruri, să fie așa un schimb echitabil. Învăț și eu să fiu părinte. Nu te naști învățat, nu îți dă nimeni un manual de utilizare, înveți pe parcurs. Principiile general de viață – bunul simț,  creșterea frumoasă – i le-am implementat de când era mică și nu sare calul niciodată. Are bun simț, e cuminte, e la locul ei, ne sfătuim. I-am spus: dacă e ceva, întotdeauna să vii la mine. La mine în principiu vei găsi răspunsurile alea bune, nimeni nu îți vrea mai mult binele decât mama, părinții îți vor binele.

În toamnă unde te vedem la teatru?

Am multe spectacole în care joc și cu care o să și plec, o să jucăm și pe afară. Mă vedeți în „O scrisoare pierdută” la Wonder Theatre în care este o distribuție feminină, toate personajele masculine sunt jucate de către femei și eu îl joc pe Cațavencu, în „Prenumele”, „Scandal în familie”, „O farsă de doi lei”, la Pitești, unde sunt și angajată, joc în „Cumetrele” și mai scoatem acum o premieră „Slugă la 2 stăpâni”.

Foto: Instagram